Pæretærte:
1½ dåse syltede pærer
240 g mel
150 g smør
125 g sukker
2 tsk. kanel
50 g hakkede valnødder
1 tsk. vaniljepulver
1 æg
1 spsk. vand
Smuldr vand og smør. Bland sukker, kanel og hakkede valnøddekerner i og saml dejen med ægget og vandet. Sæt den i køleskabet.
Imens laves cremen:
2 æg
2 spsk. sukker
3 tsk. majsstivelse
2½ dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
Pisk æggene godt med sukker og pisk melet i. Bland med den kolde mælk. Bring cremen i kog under omrøring og lad den koge godt igennem.
Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Kom cremen på bunden. Læg derefter pærerne på og rul resten af dejen ud til et låg. Lav et hul i midten af tærten, så den varme luft kan slippe ud. Pensl med vand og drys med sukker.
Bages ca. 40 min. ved 220 grader. Server med flødeskum