Etiketter

søndag den 4. januar 2015

Kålsalat med ananas

Dejlig nem og ret lækker salat med sundt kål i. Det er en god afveksling til coleslaw. Den er fundet i Hjemmets bedste mad, nr. 1 jan. 2013.

300 g spidskål
½ tsk. salt
4 skiver ananas
mynte

Dressing:
1 dl creme fraiche
1-2 tsk, citronsaft
1 tsk. sukker
Peber

Snit kålen fint, vend den med salt og lad den trække 10 min.

Rør en dressing af creme fraiche, citronsaft og sukker. Smag til med peber. Jeg undlod salt da kålen er saltet allerede.

Pres væden af kålen og vend den i dressingen sammen med små ananasstykker og hakket mynte.

Lad salaten trække 20-30 min. før servering



Kuvertbrød med ost

Denne her opskrift har jeg fundet på newyorkerbyheart.com. Jeg har ændret lidt i den, men ikke meget. Vi fik dem nytårsaften til hovedretten og de smagte rigtig godt. De er bedst lune, så de skal helst bages kort inden de serveres.

25 g gær
2 dl lunken vand
1/4 tsk. salt
1 dl mælk
1 dl æg
1 dl olie
ca 6-8 dl mel

Fyld:
1 pakke halloumi ost, revet groft og trykket fri for væde
½ pose revet mozzarella
2 spsk. bredbladet persille, hakket
2 spsk. mynte, hakket

Jeg lavede dejen i min bagemaskine på det program, der ælter og hæver dejen. Men ellers skal man bare ælte den i hånden og lade det hæve i ca. 1 time.

Rør gæren ud i vandet  og tilsæt de andre ingredienser. Kom melet i lidt efter lidt, for dejen skal slippe skålen, men den skal ikke være klistret.

Fyldet: Det hele blandes sammen.
Hæld lidt olie op i en skål. Tag en anden skål og bland sesamfrø og nigellafrø.

Når dejen har hævet deles den i 20 stykker. Hvert stykke rules ud til en cirkel og en spsk. af fyldet lægges på midten. Dejen foldes om og lukningen vendes nedad. Pensl bollen med lidt olie og dyp den i de blandede sesam- og nigellafrø. Bollerne sættes i en smurt springform med lukningen nedad.

Bages ca. 35 min, ved 200 grader