Etiketter

søndag den 27. oktober 2013

Kanelkrans

I Spis Bedre september 2011 har jeg fundet denne opskrift på en lækker kanelkrans.

2,5 dl mælk
25 g gær
420 g hvedemel
40 g sukker
1 tsk. kardemomme
75 g blødt smør

Fyld:
75 g blødt smør
85 g sukker
1 spsk. kanel

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme og rør det sammen. Tilsæt det bløde smør og ælt ca.10 min. Lad det hæve 40 min.

Rul dejen ud til et rektangel på ca. 30 x 40 cm og smør fyldet på. Rul dejen sammen på den lange led og fold det til en krans på en bageplade. Klip dybe snit med en saks i dejen med ca. 5 cm mellemrum og fold det bagud rundt på hele kransen.

Pensl med æg og drys med perlesukker. Jeg havde ingen perlesukker så jeg har drysset med mandelflager.


Uge 44

Lørdag:  Suppe med kylling og nudler

Søndag: Pizza

Mandag: Baconsvøbt mørbrad, rodfrugter og flødekartofler

Tirsdag: Mexicanske pandekager med bønner og guacamole

Onsdag: Koteletter med mandelstege kartofler og rødkål

Torsdag: Spaghetti carbonara

Fredag: Kartoffel/porresuppe med bacon

Uge 43

Lørdag:  Burgere med hjemmebagte burgerboller

Søndag: Ristaffel

Mandag: Tærte

Tirsdag: I byen

Onsdag: Lasagne

Torsdag: Rester af lasagne

Fredag: Bøf med spejlæg

Uge 42

Lørdag: I byen

Søndag: Kalvekoteletter med pommes fritter og grønsager

Mandag: Frikadeller med hasselbach kartofler og avocadosalsa

Tirsdag: Lasagnette

Onsdag: Kyllingesandwich

Torsdag: Risotto med skinke og ærter: Råstegte persillerødder, selleri og peber

Fredag: Gullash med kartoffel/sellerimos