Denne opskrift har jeg fundet i Hjemmet Bedste Mad januar 2013. Den var ret nem og det smagte rigtig godt. Vi fik hasselback kartofler til.
4 skinkesnitzler
2 fed hvidløg
8 friske salvieblad
Bank snitzlerne flade. Jeg lagde dem i en frysepose og brugte min kagerulle). Skær dem i to stykker og rulle dem sammen omkring hvidløg og salvie. Luk dem med tandstikker.
Steg dem ca. 10 min på en pande indtil de er gennemstegte.
Æblekompot
4 æbler
1 frisk chilli
2 dl æblejuice
1 bundt forårsløg
2 tsk. sukker
Skær æblerne i tern og kog dem i æblejuicen med den hakket chilli til æblerne er møre. Tag dem af varmen og tilsæt forårsløg. Smag til med salt og sukker.
lørdag den 5. januar 2013
Broccolisalat med æbler
Lene Hansson har udgivet en genial bog med salater, der hedder "Lene Hanssons salater til alle dagens måltider". Denne opskrift er derfra:
1 broccoli
2 røde æbler
1 rødløg
1 håndfuld mandler
Dressing:
2 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
½ tsk. kryddersalt og peber
Del broccolien i buketterblev skal blancheres i 2-3 min. i en gryde med kogende vand. Lad dem dryppe af. Rist mandlerne på en varm pande. Skær æblerne i både og løget i tynde ringe.
Bland det hele og hæld dressingen over.
1 broccoli
2 røde æbler
1 rødløg
1 håndfuld mandler
Dressing:
2 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
½ tsk. kryddersalt og peber
Del broccolien i buketterblev skal blancheres i 2-3 min. i en gryde med kogende vand. Lad dem dryppe af. Rist mandlerne på en varm pande. Skær æblerne i både og løget i tynde ringe.
Bland det hele og hæld dressingen over.
Appelsin/avocado-salsa
Dette er en opskrit fra Hjemmets Bedste Mad fra jaunar 2013.
1 appelsin
1 avocado
½ rødløg (finthakket)
1/4 frisk chilli (finthakket)
1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Skær appelsin og avocado i mindre stykker og bland det med rødløg og chilli. Hæld limesaft og olie over og smag til med salt og peber.
1 appelsin
1 avocado
½ rødløg (finthakket)
1/4 frisk chilli (finthakket)
1 limefrugt
1 spsk. olivenolie
salt og peber
Skær appelsin og avocado i mindre stykker og bland det med rødløg og chilli. Hæld limesaft og olie over og smag til med salt og peber.
Uge 1 og 2
Madplaner
Jeg har sat mig for at lave en madplan hver uge, der gælder fra lørdag til fredag, eftersom jeg altid handler lørdag. Så kan jeg fredag aften lave madplanen for en kommende uge samt et indkøbsseddel. Derefter handler jeg til hele ugen lørdag formiddag. Jeg håber, at det betyder, at vi kan komme til at spise noget mere sundt og ikke falde i fælden med de lette løsninger alt for tit.
Jeg startede 1. januar og det har set således ud:
1. januar: rester fra nytårsaften.
2. januar: kartoffel og broccolikager med karbonader (ingen opskrift for det var ikke noget succes)
3. januar: Brændende kærlighed med appelsin og avocadosalsa
4. januar: Skinkesnitzler med æblesovs
I går lavede jeg så madplanen for uge 2 og den ser således ud
5. januar: Tærte med skinke og porrer. Tilbehør: broccoli og æblesalat
6. januar: Hjemmelavet pizza
7. januar: Kyllinge risotto
8. januar: Boller i karry. Tilbehør råkostsalat
9. januar: Mexikanske pandekager
10. januar: Kyllingespyd og kartoffelsalat. Tilbehør: grøn salat
11. januar: Hjemmelavede burgere
Jeg har sat mig for at lave en madplan hver uge, der gælder fra lørdag til fredag, eftersom jeg altid handler lørdag. Så kan jeg fredag aften lave madplanen for en kommende uge samt et indkøbsseddel. Derefter handler jeg til hele ugen lørdag formiddag. Jeg håber, at det betyder, at vi kan komme til at spise noget mere sundt og ikke falde i fælden med de lette løsninger alt for tit.
Jeg startede 1. januar og det har set således ud:
1. januar: rester fra nytårsaften.
2. januar: kartoffel og broccolikager med karbonader (ingen opskrift for det var ikke noget succes)
3. januar: Brændende kærlighed med appelsin og avocadosalsa
4. januar: Skinkesnitzler med æblesovs
I går lavede jeg så madplanen for uge 2 og den ser således ud
5. januar: Tærte med skinke og porrer. Tilbehør: broccoli og æblesalat
6. januar: Hjemmelavet pizza
7. januar: Kyllinge risotto
8. januar: Boller i karry. Tilbehør råkostsalat
9. januar: Mexikanske pandekager
10. januar: Kyllingespyd og kartoffelsalat. Tilbehør: grøn salat
11. januar: Hjemmelavede burgere
Abonner på:
Opslag (Atom)